Welcome

Amigurumi is my love at first sight. The first time I saw it, I know I'm in love with it. Since then I have been making loads of them. I started to make them out of love and passion and then, came some who really see the beauty of it offers them a new home and I let them go to the good hands.

And now, if you ask me, yes I will answer that I do sell my amigurumis and toys. I am offering every single one that I made for a small fee (except some I might note as not for sale) because I have to buy the yarn indeed. I don't produce them in mass because I believe every single of them has their own character and personality and most of all, they are made with love... and passion. But, I do take customised order should you need them for special occasion because that is what they are meant for.

So, feel free to contact me through email (seridewi@live.com.my) or at facebook page : SERI HANDMADE should you have anything regarding to my work. I am more than happy to serve you for that. But please, serious buyer only and I am focusing on keepsake amigurumi and bears and also baby jackets/item.
Announcing here that I have already started a new blog - Serishoppe for supplies and my handmade items.

Thank you

Monday, January 28, 2008

Fresh from the Kuali

Hari ni tak kerja. Emergency Leave ... Sebab? MALAS nak pergi kerja .. buleh??? buleh aje ... so setelah bergolek-golek dan menyapu dan memvacum dan mengemop dan membasuh (hmmmm... macam tak cuti aje bunyik ...) I went to my favourtite Pasar Segar (ye la .. pasar segar aje la sini ... kolo kat kampung buleh tunggu tepi pantai...) to get some ketam ... Ada ibu mengandung kepingin nak makan ketam katanya ... so ... baru sekejap tadik ...Chilli Crab a la Ahkak



Dah ada ketam .. kene juga makan sayur kan ... kalau tak ... lama nak kene termenung pepagi ... hehe so this is my all time favourite :


Kangkung Goreng (alamak .. sudip tu enterframe la..)


Last but not least .. tadi terpandangkan "sea creature" (bak kata Amir) ni .. lala ... hehe tetibe berahi pulak (*nota: berahi mengikut istilah pantai timur ye .. bukan yg dlm kamus dewan .. tq)

Lala Goreng Berlada
So .. tonight we will have all those three yummy dishes bersama nasi yang telah di masak sebanyak 4 pot. :D Untuk makluman, seperti tajuk entry, gambar2 tersebut semuanya diambil terus dari kualai .. Elok2 mati api aje .. snap picture ... (motif nak ceriat kan?)
Status now : Menunggu itu ibu mengandung untuk menuntut chilli crab nya ... :D



4 comments:

Ummu Ati said...

sue! ibu mana yang mengandung? Hee kak wa yang tak mengandung ni pun mengidam dah nengok ketam tu..nasib baik gambar tu kecik kalau beso gamaknya satu tempayan dah mencicir air liur depan PC ni. Hemm 4 pot masak nasi? Banyak tu. ada tetamu ke? kak wa 3 pot je masak kat rumah yang ada 7 orang cukup siang dan malam tau.

sue said...

uiks ... kalau la.. (kalau) kak wa kat umah sebelah .. memang dah sampai dah tu .. ish ish ni ha ... ade ibu ngandung anak sulung ni ha .. mak jauh .. menumpang kasih kaedahnya .. haha 7 org 3 pot? pot tin susu ke pot yg free beli periuk tu? hehe mesti dapat bayangkan berapa pot pula potongan saya ... hehe

Ummu Ati said...

pot susu lee...hemmm sebab tu ahli-ahli dalam rumah ni semuanya memanjang tak beso.Panjang je macam kacang panjang.

The eDiTor said...

sujie...sedapnye ketam..
mak kat delhi makan ati tgk weh....
sini ayam pun payah nak carik...yg halal lah...jauh mak kena drive ...
-- eyna