Welcome

Amigurumi is my love at first sight. The first time I saw it, I know I'm in love with it. Since then I have been making loads of them. I started to make them out of love and passion and then, came some who really see the beauty of it offers them a new home and I let them go to the good hands.

And now, if you ask me, yes I will answer that I do sell my amigurumis and toys. I am offering every single one that I made for a small fee (except some I might note as not for sale) because I have to buy the yarn indeed. I don't produce them in mass because I believe every single of them has their own character and personality and most of all, they are made with love... and passion. But, I do take customised order should you need them for special occasion because that is what they are meant for.

So, feel free to contact me through email (seridewi@live.com.my) or at facebook page : SERI HANDMADE should you have anything regarding to my work. I am more than happy to serve you for that. But please, serious buyer only and I am focusing on keepsake amigurumi and bears and also baby jackets/item.
Announcing here that I have already started a new blog - Serishoppe for supplies and my handmade items.

Thank you

Sunday, February 3, 2008

Today's Special

Sambal Udang
Udang sayur (hat kecik kecik) telah dipilih untuk menjadi main dish hari ini. Eceh ... Actualy menu ari ni seperti dalam perancangan adalah : Masak Lemak Putih Pegaga dengan Keledek, Ikan Goreng dan Sambal Belacan tapi tiba di Pasar Segar kegemaran itu, tak ada la pulak pegaga ... Memang situ payah sikit kalau nak cari bende2 tradisional Malaysia. maklumlah, Banyak foreigner kat area situ, So kalau nak memasak lauk pauk dari Kepulauan Indonesia ... bahannya Insha Allah, senang diperolehi di situ ... hehe

Pucuk Ubi Masak Lemak Tempoyak
Sepatutnya kalau nak masak gini kene macam-macam pucuk kan tapi yang ada cuma pucuk ubi aje kat situ dan pucuk paku so I decided to use only pucuk ubi. The tempoyak buat sendiri tauw ... Durian dari keliling umah Kema. Smells good. Adeeba cakap bau macam sedap. Hehe

Ikan Selar Goreng
Untuk tidak lari dari perancangan asal, Ikan Selar digoreng bersama kunyit dan garam. Eceh...
Ala-ala kampung gitu. Hehe


3 comments:

Ummu Ati said...

Bila sebut tempoyak banyak kenangan bersama tempoyak ni. Tapi pastinya tempoyak yang kak wa suka ialah jenama made in Perak. Tak tahulah sebab kata orang tempuk made in Perak ni sedap. Memang betul. Bila dah jatuh cinta dan berpisah pula dengannya merana. Sampai sekarang terkenang-kenang. Dulu ka wa suka sangat buat sambal tumis ikan bilis tempoyak tambah diracik halus daun kunyit masuk dalamnya. Wow.. tapi sekarang dah susah nak dapatkan tempoyak semenjak duduk sini. Masa duk KL dulu mudah je nak dapat.

sue said...

durian tu dari perak tapi diperam dalam petia ais di selangor .. waaaa... mesti sedap sambal tumis tempoyak tu .. meh la resepi .. nak cube ..a de sikit lagik tempoyaknya ... :D

Ummu Ati said...

Sebenarnya sama je macam buat ikan bilis sambal tumis tu sue. Cuma tambahannya hiris halus-halus daun kunyit dan masukkan tempoyak. Mungkin tambahan air kena lebih sikit tapi jangan cair sangat.